Ünlü isimler ve medya sektörüyle bağlantılı olarak yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, görevden uzaklaştırılan Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da aralarında bulunduğu dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma dosyasında yer alan iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
MEHMET AKİF ERSOY’UN SAVUNMASI
Mehmet Akif Ersoy, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Soruşturmaya ilişkin olarak iktidara yakın Sabah gazetesi, dosyada ifadesi bulunan 35 yaşındaki bir spikerin beyanlarına yer verdi. Kimliği açıklanmayan spiker, ifadesinde Ersoy hakkında zorlama ya da örgüt kapsamında bir suçlama yöneltmedi.
DOSYADA YER ALAN İFADELER
Söz konusu spiker, ifadesinde Mehmet Akif Ersoy ile üçlü bir ilişki yaşadığını öne sürdü. Spiker, bu süreçte Ersoy’un kendisini “Ankara’dan gelen arkadaşı Furkan T.” ile tanıştırdığını aktardı. Bu ifadenin ardından, söz konusu kişinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Furkan Torlak olduğu yönünde iddialar gündeme geldi.
DMM KOORDİNATÖRÜNÜN İSTİFASI
İddiaların kamuoyuna yansımasının ardından Furkan Torlak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ndeki koordinatörlük görevinden istifa ettiğini açıkladı. Torlak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında adının geçtiği bir haberden haberdar olduğunu belirtti.
AÇIKLAMA METNİ
Furkan Torlak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bugün bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında, adli bir süreçle ilgili yer alan haberde adımın geçtiğini öğrenmiş bulunuyorum. İçeriği ve bağlamı itibarıyla rahatsız edici olan söz konusu haberde, hakkımda herhangi bir suçlama bulunmamasına rağmen ismimin anılması, şahsım adına üzüntü verici bir durumdur.”
Torlak, Mehmet Akif Ersoy’u çocukluğundan bu yana tanıdığını belirterek, “Haberde adı geçen gazeteci Mehmet Akif Ersoy, çoğu kişinin malumu olduğu üzere çocukluğumdan itibaren tanıdığım bir arkadaşımdır. Şahsıma yönelik herhangi bir isnat söz konusu olmamasına rağmen, kişisel olarak hukuka aykırı bir eylem içerisinde bulunmadığımı özellikle vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

KURUMSAL GEREKÇE
Açıklamasının devamında istifa gerekçesine değinen Torlak, “Bununla birlikte çalıştığım kurumun böyle bir haber bağlamında anılması, kesinlikle isteyeceğim en son şeydir. Devletin ve kurumlarının itibarı, şahısların itibarından üstündür. Bu nedenle görev yaptığım kurumun yıpranmaması adına yürütmekte olduğum görevden istifa etme kararı almış bulunuyorum” dedi.
GELİŞMELER YAKINDAN İZLENİYOR
Mehmet Akif Ersoy hakkında yürütülen soruşturma ve Furkan Torlak’ın istifasıyla ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Soruşturma sürecine ilişkin adli makamların değerlendirmelerinin ilerleyen günlerde netlik kazanması bekleniyor.





