Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de iki oturum halinde gerçekleştirilen sınav, Akdeniz ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'nde tamamlandı. Sınavdan çıkan öğrenciler, okul kapısı önünde bekleyen aileleriyle bir araya geldi.

MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİNDE ZORLANDILAR

Öğrencilerden İrşad Sinayic, iki aylık çalışma sürecinin ardından sınava girdiğini belirterek, Fen Bilimleri ve Matematik sorularında zorlandığını, ancak genel olarak kendisinden emin olduğunu ifade etti. Öğrenci Nadir Algan, son iki haftayı yoğun çalışma temposuyla geçirdiğini, sınavda özellikle Fen Bilimleri ve Matematik derslerinin zorlayıcı olduğunu belirtti.

Öğrenci Ali Arda Erşahin, sınavın sözel ve sayısal bölümlerinde bazı zorluklar yaşadığını, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının ise tamamını doğru yanıtladığını düşündüğünü dile getirdi. Öğrenci Arzu Nur Seymen, Matematik sorularında zaman yönetimi konusunda sorun yaşadığını ve bazı soruları yetiştiremediğini belirtti.

Kaynak: İHA