Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Edanur Yavaş öncülüğünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla özel bir sergiye imza atıldı. Atatürk’ün resimleri ip ve çivilerle işlendi. Büyük beğeni toplayan resimler yarın akşam saatlerine kadar Erasta AVM’de gezilebilecek.

HAYAL GÜCÜNÜN RESME YANSIMASI…

İp çivi ve hayal gücünün kesişiminden doğan String Art ip sanatı özgün ve modern sanat formu olarak sanatseverlerle buluştu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetleri farklı bir şekilde resmedildi. Konyaaltı Halk Eğitimi Merkezi Eğitmeni Edanur Yavaş önderliğinde öğrencileri tarafından hazırlanan string art sergisi 19 Mayıs kriminolojisine bağlı olarak hazırlamış bir sergi olmasıyla da Türkiye de bir ilk oldu.

Iplerle Atatürk Sargisi

SAÇ TELİ İNCELİĞİNDE BİNLERCE İPLİKTEN OLUŞTU…

Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Edanur Yavaş sergiyle ilgili olarak açıklamasında, “Eserlerimiz saç teli inceliğinde metrelerce iplerlerle yüzlerce çivinin ustalıkla birleşmesi ile hayat buluyor her bir eser sabır ve yaratıcılığın bir yansıması olarak izleyicilere görsel bir şölen sunuyor” dedi. Yavaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sergi ip sanatıyla tanışmak isteyen sanat meraklıları için ilham verici bir deneyim sunarken aynı zamanda el emeği ve detay odaklı sanat formlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Tüm sanatseverleri bu Özgün ve etkileyici sergiyi keşfetmeye davet ediyoruz.”

Muhabir: BÜLENT ÖNER