Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında 5 Temmuz 2025 tarihinde tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hakkında hazırlanan iddianamenin hazırlanmasını bekliyor. Sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşan Böcek, günde 22 ilaç kullanıyor.

ADALETE VURGU YAPTI!

Tutuklu bulunduğu cezaevinden adalet vurgulu bir paylaşım yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yargıya olan güvenini yineledi. Başkan Böcek yayınladığı kısa mesajında, “Adalet bir gün mutlaka, gecikse bile doğru kapıyı çalacak. Ben buna inanıyorum, sizlerin de inandığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

İDDİANAME HENÜZ SUNULMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklu Muhittin Böcek'in son ifadesi Aralık ayında alındı. Böcek, ifadesinde, "Büyükşehir Belediyesi'nin insan ve ekonomik gücü düşünüldüğünde, alt personelin yapmış olduğu eylemlerden haberdar olmam beklenemez" dedi. Alınan son ifadeye rağmen henüz iddianame ilgili mahkeme sunulmadı. Böcek’in avukatları iddianamenin takibine düştü.

TUTUKSUZ YARGILAMA TALEPLERİ RET EDİLDİ

Avukatları, 63 yaşındaki Böcek’in çok sayıda kronik hastalığı bulunduğunu ve günlük 22 ilaç kullandığını belirterek sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi. Avukatlar, COVID-19 sonrası kalıcı sağlık sorunları yaşayan Böcek’in durumunun her geçen gün ağırlaştığını, bu nedenle tutukluluk halinin artık yaşam hakkını risk altına soktuğunu ifade etti. Tutuklama tedbirinin kaldırılması veya adli kontrol uygulanması talep edildi. Bu talepler ret edildi.

Muhabir: BÜLENT ÖNER