Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünya genelindeki 240 bin yerel yönetimi temsil eden Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanlığı görevine seçildi. Türkiye'nin yerel yönetimler bazındaki küresel etkisini artıran bu gelişme, büyük bir gururla karşılandı. Başkan Altay’ın uluslararası platformdaki bu başarısı, kentin ve ülkenin diplomatik temsil gücünü de taçlandırdı.
BAKAN MURAT KURUM’DAN TEBRİK MESAJI
Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Murat Kurum, "Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, dünya üzerinde 240 bin yerel yönetimi temsil eden Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığı'na seçildi. Başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
COP31 SÜRECİNE GÜÇLÜ KATKI BEKLENTİSİ
Bakan Murat Kurum, Başkan Uğur İbrahim Altay'ın yeni görevinin uluslararası süreçlerde kritik bir rol oynayacağını vurguladı. Yerel yönetimlerin küresel ölçekteki temsili açısından bu gelişmenin son derece kıymetli olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, Başkan Altay'ın liderliğinin COP31 (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı) sürecine çok güçlü katkılar sunacağına inandığını ifade etti.
KÜRESEL VİZYON YERELDEN GÜÇ ALIYOR
UCLG Başkanlığı, dünya genelindeki şehirlerin sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ve kentleşme politikalarında söz sahibi olması adına büyük önem taşıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın bu makama gelmesi, Türkiye'nin yerel yönetimler vizyonunun uluslararası alanda ne denli etkin olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Altay'ın dünya şehirlerine liderlik edeceği bu dönem, hem Konya'nın hem de Türkiye'nin küresel vizyonu için yeni bir kapı aralıyor.




