Antalya’nın Alanya ilçesi Ali Efendi ve İspatlı mahallerinde dün gece saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm kamu kuruluşlarının koordineli çalışmalarıyla sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı, Alanya bölgesindeki tüm ekipleriyle yangının ilk çıktığı andan itibaren söndürme çalışmalarına destek veriyor. Gün boyu rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ederken, Büyükşehir ekipleri, kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde orman yangınını söndürme çalışmalarını sürdürdü.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Alanya’ya giderek, yangının çıktığı noktalarda incelemelerde bulundu. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve bölge muhtarlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Büşra Özdemir, yetkililerden bilgi aldı. Yangının çıktığı 22.40 itibarıyla 25 itfaiye aracı ve 75 personel ile yangına müdahale ettiklerini belirten Büşra Özdemir, “Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi ekiplerimizle sahadayız. Kolay bir süreç değil. Zor anları atlattık. 2 bölgede yangın devam ediyor. Rüzgarın biraz azalması sevindirici bir durum. Söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Alanya’mıza Antalya’mıza geçmiş olsun. Can kaybımızın olmaması sevindirici bir durum. Ormanımız, yeşilimiz yandı. İnşallah bir daha böyle felaketleri yaşamayız” dedi.
200 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise yaklaşık olarak 200 hektarlık bir alanın yandığı yönünde ön bilgilerinin olduğunu söyleyerek, “Başkan Vekilimize desteği için teşekkür ederiz. Tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışmasıyla birlikte söndürme çalışmaları sürüyor. 10 helikopter ve 2 uçak ile söndürme soğutma çalışmaları devam ediyor. Bizi sevindiren tek şey can kaybımız yok. Allah bu günleri bir daha göstermesin” diye konuştu.