Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimine sayılı günler kala tansiyon yükseldi. Mevcut başkan ve başkan adayı Adlıhan Dere, Finike Sicil Bürosu’nun kapatılmasının kendileri ile ilgili olmadığını, tamamen belediyenin kararı olduğunu söylemişti. Dere’nin açıklamalarına diğer aday Mehmet Ali Alkan’dan cevap geldi. Başkan Adayı Mehmet Ali Alkan, Finike Esnaf Sicil İrtibat Bürosu üzerinden yaşanan tartışmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Yalan kısa mesafe koşucusudur, gerçek maratoncudur” ifadelerini kullanan Alkan, hakikatin ortaya çıktığını savundu.
“FİNİKE ESNAFI CEZALANDIRILDI” İDDİASI
Alkan açıklamasında, son iki aydır muhalif oldukları gerekçesiyle Finike esnafı ve esnaf odalarının “kilit” yöntemiyle cezalandırıldığını öne sürdü. Yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Alkan, sürecin örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti.

BELEDİYEDEN NET YANIT: “DEZENFORMASYON”
Finike Belediyesi ise söz konusu iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, Esnaf Sicil Bürosu’nun kapatıldığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, bunun bir “dezenformasyon” olduğu vurgulandı.
TAHLİYE SÜRECİ YASAL ZORUNLULUK VURGUSU
Belediye açıklamasında, 14 Nisan 2026’da sona erecek kira sözleşmesi nedeniyle tahliye tebligatının yasal zorunluluk kapsamında gönderildiği ifade edildi. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75. maddesine dikkat çekilerek, tüm kiracılara aynı prosedürün uygulandığı belirtildi.
53 TAŞINMAZ İHALEYE ÇIKIYOR
Açıklamaya göre, 22 Nisan 2026 tarihinde kira süresi sona eren 53 taşınmaz yeniden kiralanmak üzere ihaleye çıkarılacak. Bu kapsamda sadece Sicil Bürosu değil, tüm kiracılara aynı formatta tahliye tebligatı gönderildiği ifade edildi.

“BÜRO ZATEN KAPALIYDI” DETAYI
Açıklamada, belediye ekiplerinin 30 Mart 2026’da tebligat için gittikleri iş yerinde, Sicil Bürosu’nun yaklaşık bir aydır kapalı olduğunun çevredeki esnaftan öğrenildiği aktarıldı. Bu nedenle tebligatın iadeli taahhütlü posta yoluyla tamamlandığı bildirildi.
KRİZ DERİNLEŞİYOR
Karşılıklı açıklamalar, Finike’de esnaf üzerinden yürüyen tartışmanın büyüdüğünü ortaya koyarken, sürecin siyasi ve ekonomik yansımalarının önümüzdeki günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.




