Antalya Semt Pazarcıları Esnaf Odası Başkanı İsmail Öz, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (AESOB) yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öz, birliğin harcamalarını eleştirerek, küçük esnaf odalarının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. AESOB’un gelir ve gider dengesine ilişkin eleştirilerde bulunan Öz, son dönemde yapılan organizasyonlar, yemekler ve çeşitli etkinlikler için milyonlarca lira harcandığını iddia etti. Buna karşılık, küçük esnaf odalarının ciddi ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu belirten Öz, bazı odaların temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını ifade etti.

“ODALARDA EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR”

Açıklamasında saha ziyaretlerine de değinen Öz, bazı odalarda genel sekreter maaşlarının ödenemediğini, fiziki şartların oldukça yetersiz olduğunu ve bakım-onarım ihtiyaçlarının karşılanamadığını dile getirdi. Çatısı akan, duvarları tamir edilemeyen ve sınırlı imkânlarla hizmet vermeye çalışan odaların bulunduğunu kaydetti. Öz, birlikten talep edilen maddi desteklerin karşılanmadığını da iddia ederek, küçük çaplı bir onarım için istenen 25 bin TL’lik yardımın dahi sağlanmadığını öne sürdü. Buna karşın, çeşitli organizasyonlar için yüksek bütçelerin ayrıldığını savundu.

Aesob Bi̇na-1

“ESNAF BORÇ BATAĞINDA”

Esnaf ve sanatkârların ekonomik durumuna da dikkat çeken Öz, birçok esnafın borç içinde olduğunu, Bağ-Kur primlerini ve vergilerini ödemekte zorlandığını ifade etti. Bu sorunlara çözüm üretilmediğini ileri süren Öz, oda ve birlik yönetimlerinin daha aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Açıklamasında, çözüm üretemeyen ve esnafın haklarını savunamayan odaların varlığının da sorgulanması gerektiğini belirten Öz, farklı illerle kıyaslama yaparak Antalya’daki oda kayıt ücretlerinin daha yüksek olmasını da eleştirdi. İsmail Öz, açıklamasının devamının geleceğini belirterek, esnafın yaşadığı sorunları gündeme taşımayı sürdüreceğini ifade etti. Açıklamalar, Antalya’daki esnaf teşkilatları içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Tesk Genel Başkan Vekili Ve Aesob Başkanı Adlıhan Dere

Muhabir: BÜLENT ÖNER