Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından alanında uzman katılımcılarla çevrim içi ortamda 22 Şubat 2022 tarihinde‘Turizm Kariyer Günleri’ düzenlendi. Gün boyu 5 oturumda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Mülakat Teknikleri Eğitimi, Uluslararası Kariyer Fırsatları, Teknoloji Paneli, Rehberlikte Kariyer Paneli, II. İnsan Kıymetleri Paneli’nde alanında uzman sektör temsilcileri öğrencilere çeşitli konularda bilgi ve deneyimlerini aktardı.Pandemi tedbirleri nedeniyle çevrimiçi yapılan etkinlikte öğrencilere,firmaların sağladığı iş ve staj imkânları Turizm Fakültesi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu.
BLOCKCHAİN ÇOK ETKİLEYECEK
Moderatörlüğünü GTS Yönetici Ortağı Bahadır Gerçek’in yaptığı Teknoloji Paneli oturumunda konuşan Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. BeykanÇizel, Blockchain teknolojisini anlatarak bu teknolojinin turizmdeki yansımalarını aktardı. Blockchain teknolojilerinin para ve bilgi hakemleri olarak hareket eden güçlü aracılar olmadan değer alışverişini mümkün kıldığını söyleyen Dekan Prof. Dr. Çizel, bu değer değişiminin geleneksel sistemlerden daha hızlı, güvenli ve ucuz olduğunu belirtti. Blockchain ile turizmde ticaret yapmanın etkilerine değinenDekan Çizel, blok zincirin maliyetleri düşürdüğünü, süreç verimliliğini artırdığını, veri aldatma riskini azalttığını ve aracıların rolünü azaltarak her türlü ticari faaliyeti etkileyeceğini ifade etti. Turizm endüstrisinin tur operatörleri, acenteler, havayolları, otelciler gibi çok sayıda paydaşı olduğunu belirten Dekan Çizel, kripto para birimlerinin kullanımı üçüncü taraf yardımı veya ekstra maliyet olmaksızın ödeme transferlerini destekleyeceğini söyledi.
METAVERSE’Ü OLMAYAN KALMAYACAK
Metaverse hakkında konuşan Kreatif Kültür Platformu Kurucularından Genco Demirer, Metaverse’ü yeni bir platform, yeni bir taşıyıcı alan olarak tanımladı. Metaverse’ün mantığını anlamak için sadece gözlükle bağdaştırmamak gerektiğinin altını çizen Demirer, sadece Facebook’un sunduğu Horizon platformuna gözlükle girildiğini onun dışındaki tüm platformların hibrit olduğunu ve browserla girildiğini söyledi. İleride bütün markaların, kurumların, insanların kendi Metaverse’ü olacağını söyleyen Demirer “Çünkü bugün iletişim kurmak için web sitesi olmayan marka yoksa ileride de Metaverse’ü olmayan marka ve kurum olmayacak. Turizmde bugün siteler aracığıyla satılan tatil imkânları ileride Metaverse ile satılacak. Ancak deneyim reelde yaşanacak. Bu platform insanı ne kadar tanıyabileceğin, reelde ona yaşatabileceğin deneyimi ona ne kadar tanımlayabileceğin bir alan sunuyor ve insanın reaksiyonlarını ölçebilme imkânı sunuyor.” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ