Denizli'de Pamukkale ilçesine bağlı Irlığanlı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Mulcar adlı vatandaş mahalledeki bir duvar üzerinde, görüntüsüyle diğer örümceklerden farklı bir örümcek gördüğünü ve yaptığı araştırmada uğur böceği örümceği olduğunu öğrendiği türün, dünyada zehirli örümcek türleri arasında yer aldığı öğrendiğini söyledi.
Örümceğin fotoğrafını çeken Mehmet Mulcar, internet üzerinden yaptığı aramada zehirli uğur böceği örümceği olduğunu öğrendiğinde çok tedirgin olduğunu, hemen Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü yetkililere haber verdiğini belirtti.
Mahallede gezerken duvarın birinde gözüme çok farklı bir örümcek çarptı. Cep telefonumda resmini çekip internetten arama yaptım. Gördüğüm örümceğin zehirli uğur böceği örümceği olduğunu tespit ettim. Uğur böceği gibi benekleri olan örümceği gördüğünde çok şaşırdım. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre Müdürlüğü yetkililere haber verdim. Bulduğum örümceği gelen ekiplere teslim ettim" diye anlattı o anları.
8 ay önce de aynı tür bir örümcek, Elâzığ’ın Baskil ilçesinde görülmüştü. Türkiye'de ve Avrupa'da nadir görülen, uğur böceğine benzerliğinden dolayı halk arasında "uğur böceği örümceği" olarak bilinen ve zehirli bir tür olduğu bildirilen "Eresus kollari" türü örümcek şimdi de karşımıza Denizli’de çıktı.

Muhabir: YEŞİM ERTAN