Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 21 Mayıs Perşembe günü Antalya’nın Serik ilçesinde başlayarak 3 gün sürecek bir programa imza atacaktı. Kentte esnaf ve ilçe teşkilatları ile bir araya gelecek olan Başkan Özdağ, bu gezide hem vatandaşların sorunlarını dinleyecek hem de Zafer Parti’nin projelerinden bahsedecekti. Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile CHP hakkında verilen "mutlak butlan" kararından dolayı Antalya programını iptal ettiğini duyurdu.

ANTALYA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Serik’te başlayacak ve Konyaaltı’nda sona erecek olan Antalya programı iptal edildi. Başkan Özdağ sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda programın iptal edilme nedeninin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38’inci Olağan Kurultayı için “mutlak butlan” kararı vermesi olduğunu ifade etti. Özdağ, verilen karara tepki gösterdi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek olmak için CHP Genel Merkezi’ne gideceğini açıkladı.

Ümit Özdağ Antalya Basın Toplantısı (3)

“BUTLAN KARARI DEMOKRASİYE İNDİRİLMİŞ BİR DARBEDİR”

Özdağ sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mutlak butlan kararının demokrasiye indirilmiş bir darbe olarak yorumlayarak, “Antalya Serik’te 1 saat önce başlattığım 3 günlük Antalya programını iptal ederek Ankara’ya dönüyorum. CHP’de mutlak Butlan kararı demokrasiye indirilmiş bir darbedir: Zafer Partisi divanı bu akşam 20.00’de Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu’nun başkanlığında toplanacak. Yarın saat 11.00’de benim başkanlığımda 2. Toplantıyı gerçekleştireceğiz” dedi.

“BİZ DE BU MÜCADELENİN İÇERİSİNDEYİZ”

Ümit Özdağ dün açıklanan mutlak butlan kararının ardından geçer saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Bu mevcut süreçte de Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu kararlar bir anayasal kurum olarak, yüksek mahkeme olarak ortadayken, herhangi bir mahkemenin aldığı kararla siyasete bu şekilde müdahale etmek, demokratik hukuk devletinde doğrusu kolay kolay rastlanabilecek ve kabul edilebilecek bir husus değildir. Sayın Genel Başkanım, size ve arkadaşlarınıza içtenlikle demokrasi ve hukuk mücadelenizde başarılar dilerim. Biz de bu mücadelenin içerisindeyiz.”

CHP İÇİN MUTLAK BUTLAN KARARI VERİLDİ

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38’inci Olağan Kurultayı’nın “mutlak butlan” gerekçesiyle iptal etti. Mahkeme, karar kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile mevcut parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, kurultay öncesi görev yapan Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin ise karar kesinleşinceye kadar görevlerine iadesine hükmetti.

Özel Kılıçdaroğlu

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP