Filistin'i son 24 saat içinde resmen tanıyan ülke sayısı 4'e yükseldi. İngiltere, Avustralya ve Kanada'nın ardından Portekiz de Filistin devletini resmen tanıdı. Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel, ülkesinin Filistin devletini resmen tanıdığını duyurarak, "kalıcı barış için tek çözüm olan iki devletli çözümü desteklediklerini" ifade etti.
FRANSA’NIN DA LİSTEYE EKLENMESİ BEKLENİYOR
Önümüzdeki günlerde ABD’nin New York kentinde düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Fransa ve Belçika’nın da Filistin devletini tanıması bekleniyor.
FİLİSTİN’DEN İLK AÇIKLAMA
Filistin Dışişleri Bakanı Varsen Aghabekian Shahin, İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin devletini tanımasının son derece olumlu bir gelişme olduğunu açıklamıştı. Shahin, bu tanımaların sbüyük bir anlamı olduğunu ifade ederek, “"Bu, bizi egemenliğe ve bağımsızlığa yaklaştıran bir adım. Yarın savaşı sona erdirmeyebilir, ancak bu üzerine inşa etmemiz ve güçlendirmemiz gereken bir ilerleme. Bu tanımalar kesinlikle sembolik değil. İki devletli çözümü korumaya yatırım yapan ülkelerin atması gereken pratik, somut ve geri dönüşü olmayan bir adım" diye konuştu.