Bir insanın kendisine verdiği zararı, tüm dünya bir araya gelse veremezmiş.

Antalyaspor ve Nuri Şahin’e tüm Türkiye, hatta Avrupa’nın sempati ile bakıyor Kısa sürede yaşanan büyük değişim ve elde edilen başarılar gelecek ile ilgili daha büyük beklentileri beraberinde getiriyor.

Son şampiyon Trabzonspor’u 5 golle yenen kırmızı-beyazlılar, doğal olarak Gaziantep deplasmanı öncesi favori konumda. Futbolcuların kalitesi, teknik ekibin başarısı ve tecrübesi bu beklentiyi doğuruyor.

Ancak okyanusları geçen takım, nehirde değil adeta dere yatağında boğularak kendi emeğine ihanet etti.

Gaziantep’in Djilobodji-Ertuğrul ikilisinden oluşan ağır stoper hattını iyi analiz eden Antalyaspor, ilk yarıda bu ikili arasında yaptığı verkaç ve hızlı hücumlarla 4 net pozisyon yakaladı. Bu pozisyonlardan 2 gol çıkaran, kaleciyi geçen bir topu çizgiden çıkarılan kırmızı-beyazlı takım, Bünyamin’in yerde kaldığı pozisyonda da penaltısı es geçilen takım oldu. Maçı ilk yarıda bitirebilecek takım, Boffin’in ikram ettiği bir gol ile soyunma odasına 2-1 önde girebildi. Bireysel hatalara rağmen Antalyaspor’un maçtan önce belirlediği sistem öyle işledi ki, Antep’in çalıştırıcısı Erol Bulut devre arasında oyuncularını sert bir dille eleştirip 3 değişiklik yapmak zorunda kaldı.

İkinci yarı başladığında Antalyasporlu futbolcular da, oynamasalar da bu maçı kazanacaklarına inanmış olacak ki, bambaşka bir performans sergilemeye başladı. Teknik ekip de takıma ayak uydurarak 3.gol gelene kadar hamlede bulunmayı akıl edemedi. Özellikle fizik üstünlüğü ile dikkat çeken Tomas-Sagal ikilisi, Antalyasporlu futbolcuları hataya zorlayıp imkansız gibi görüneni kolaya çevirdi.

54’te Kudryashov, 58’de de Fernando-Kudryashov ikilisi, ayaklarındaki topu rakibe ikram ederek, rakibin attığı 2 gole de asist yaptı.

Bu gollere kadar Antalyaspor ceza alanına gelmekte zorlanan Gaziantep, öne geçtikten sonra inanılmaz bir dinamizm kazanıp galibiyete inanmaya başladı.

67’de Sagal’a asist yapan Fernando, pamuk ipliğine bağlı olan puan umutlarını tamamen yok ederek adeta maçı bitirdi.

Fernando’ya nazire yapan Kudryashov, 73’te son adam iken topa müdahalye edemeyip skoru belirleyen asisti yaparak fişi tamamen çekti.

Atılan ve yenen gollere bakınca, iki gol arasında 5’er dakikalık süre olması, gol attıktan ve yedikten sonra oyun disiplininden kopulduğunu gösteriyor.

Bir hafta önce son şampiyon Trabzonspor’u 5-2 yenip, günler sonra kendi ayarındaki bir rakibe aynı skorla yeniliyorsan bunun açıklaması olamaz. Sahadaki oyuncular ve teknik ekip olarak sınıfta kalmışsınızdır. Diğer detaylar sadece ayrıntıdır.

Bu yenilgi, yol kazasıdır ancak bu kadar kolay geçiştirilemez. Kısıtlı bütçeyle iddialı bir takım kuran yönetime sabote niteliğindeki sonuç, takımın sezon sonu için hedeflerinden uzaklaşması anlamına gelebilir. 22 yaşındaki Bünyamin, 20 yaşındaki Gökdeniz ve 24 yaşındaki Haji Wright’ın yapmadığı hataları, 35’lik Kudryashov ile Boffin, 30’luk Fernando’nun yapmasının tek izahı; laubalilik ve ciddiyetsizliktir. Tıpkı 35 yaşındaki Adriano, Galatasaray maçında penaltı kaçırıp 3 puanın gitmesine neden olurken yaptığı disiplinden uzak tavrı gibi.

Her futbolcu hata yapacak ve bunun bedeli bu kadar ağır olacaksa, bu sezon zor biter. Trabzon maçında hatasız oynayan isimler, Antep’e karşı bu kadar hata yapıyorsa, bunun adı da maç seçmektir ve affı olamaz.

Alınacak galibiyet, maç fazlası ile liderliği getirecekti. Kritik maçlarda aldığı sonuçlarla yıllardır hedefin büyümesini önleyen ve küçük hedeflere ulaşıp başarılı olan Antalyaspor, umarım bu sezon aynı yolu tercih etmez.

Maçtan sonra herkes hakemi soruyor. Sahada bir hakem göremediğim için yorum da yapmayacağım. Zaten bu yenilgiyi hakeme bağlamak, bazı gerçeklerin görülmesini önleyecektir.

Maçı canlı olarak izledim ve benim için çok önemli olduğuna inandığım bazı ayrıntıları bir sonraki yazıda kaleme alacağım.