Antalyaspor’un altyapısından yetişip A Milli Takım’a kadar yükselen Bünyamin Balcı’nın mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte. 20 yaşındaki futbolcunun bugünlere nasıl geldiğine çok takılmasak da, bu oyuncunun bir geçmişi var.
Altyapısından Rüştü Rençber, Burak Yılmaz gibi isimleri çıkaran, Volkan Yaman, Nazım Sangare gibi isimleri de parlatıp Türk futboluna sunan Antalyaspor, istediği zaman bu işi aslında iyi yapıyor.
Genç oyunculara şans vererek hem büyük paralar harcamıyor, hem de satarken ciddi bonservis bedelleri alıyor. O zaman spor kulübü yönetmenin doğru yöntemi, yetenekli gençlere şans vermek. Gençlerin yeteneğini ortaya çıkarması için de uygun fiziki koşulları oluşturmak.
Bünyamin’in bugünkü noktaya hangi aşamalardan sonra geldiğini kavrayabilsek, sporun temel sorununu daha rahat çözeriz.
Amatör takımların kapıları bir yıldır kilitli. Antrenman ve maç yaptığı sahalar her geçen gün azalıyor. Spor sahalarına akaryakıt istasyonu, AVM gibi rantı yüksek betonarme binalar dikiliyor.
Şehir merkezinde kalan az sayıdaki spor sahasına uygun alan da elden çıkarılmak üzere.
Spora yön verenler bir konuda karar vermek zorunda. Ya para savurarak kariyerli isimlerle yola devam edecekler ve kapanana kadar yolları var, ya da kendi evlatlarına sahip çıkarak yetenekli isimleri Türk sporuna kazandıracaklar ve ciddi para kazanacaklar.
Bünyamin Bacı çok şanslıydı. Çünkü yakın tarihte büyük paralara alınan kariyerli oyuncular ve yanlış mukaveleler nedeni ile Antalyaspor o mevkiye transfer yapamaz hale gelmişti. Mecburiyetten oynatılan Bünyamin, bulduğu şansı çok iyi değerlendirerek 1 yılda A Milli Takım’a yükseldi. Kasada para olsaydı, Dünya yıldızlarıyla selfie fotoğrafı çektirmek isteyen yöneticiler Bünyamin’i görmeyecekti bile. Aynı yöneticiler, şimdi Bünyamin ile selfie çekebilirler.
Gelinen noktada da anlaşılıyor ki; sporda doğru yol altyapıdır.
Bu sadece genç isimlerle değil, gençlerin spor yapabileceği sahalar, salonlar, havuzlarla da ilgili. Yeni Bünyamin Balcı’ların önünü açmak için popülerliği bırakıp gerçekleri görmek zorundayız.
Tebrikler Bünyamin, yolun açık olsun.