Normalde bugün CHP Antalya İl Gençlik Kolları kongresi olması gerekiyordu.
Ancak, Genel Merkezin son dakika kararı ile kongre 13 Ekim'e ertelendi. Gerekçe olarak da "örgüt birimlerinden gelen geri bildirimler ve lojistik gereksinimler" denildi.
"Örgüt birimlerimizden gelen geri bildirimler" denilen şey, aslında adaylardan Eraycan Yılmaz'ın adaylıktan çekilmemesi. Diğer aday Semih Kocabaş zaten havlu atmıştı. Eraycan Yılmaz'ın çekilmesi için Genel Merkez ve belediye başkanları büyük baskı uygulamasına rağmen Yılmaz çekilmedi ve süreç kilitlendi. Genel Merkez de çareyi kongreyi ertelemede buldu.
Peki, neden Eraycan Yılmaz'ın çekilmesi istendi ?
Sürecin en vahim yeri de burası.
CHP Antalya İl Kongresi'ne katılan Özgür Özel'in delegelere dağıtmak üzere sandalyelere bırakılan kitapçığın toplatılma olayını hatırlarsınız.
İşte o kitapları toplayan ekip, Eraycan Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı Konyaaltı İlçe Gençlik Kollarıydı.
Özgür Özel, başka pekçok şey gibi, bu olayı da unutmadı ve Eraycan Yılmaz'ın adını İl Başkan Adayı olarak görünce doğrudan üstünü çizdi.
Yani engel, doğrudan Genel Başkandan geldi.
Özgür Özel'in bu tavrı ne kadar demokratik, bunun kararını elbette partililer verecek.
Diğer yandan, gençlik kollarında belediye başkanlarının direk müdahalesi, bundan daha vahim olmak üzere gençlerin bazılarının bu müdahaleye güvenmeleri ve "bize karışmayın!" dememeleri kaygı verici diğer bir olgu.
Genel Merkez'in tavrı ve bazı gençlerin belediye başkanlarına bel bağlamaları, CHP içerisinde demokrasinin işletilmesi konusunda önemli zaaflar olduğunun ortaya koyuyor.
Gençlik Kolları kongresi artık kimin kazandığının öneminin olmadığı bir noktaya geldi.
Görenen o ki; kasa her zaman kazanıyor!
Kasa her zaman kazanır!
Ali Taş
Yorumlar
Trend Haberler
Antalya'da yeni nesil hız tespit sistemi görevde: Sisteme anında düşüyor
Ahmet Aydın kendini Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ilan etti!
Antalya Büyükşehirde personel sayısı belli oldu! 784 kişi ile yollar ayrıldı
Halil Şahin hakkında soruşturma açılmıştı! İsa Yıldırım sessiz sedasız sattı
Zeytinköy’de hareketli saatler! Emniyet müdürü bir kez daha mahalleye girdi
Antalya’da Büşra Özdemir krizi! Muhittin Böcek’ten henüz ses yok